06-19-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : çilek Reçeli
Çilek Reçeli

Malzemeler:
- 1 kg reçellik çilek,
- 1 kg toz şeker,
- Yarım limon

Çilek Reçeli Yapılışı
Çilekleri ayıklayıp, yıkalaylım ve süzgeçte bekletelim
Tencereye çilekleri koyduktan sonra üzerine toz şekeri ilave edelim
1 gün ağzı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletelim
Bekletme süresinden sonra ocağa alalım
Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 40-45 dakika kaynatalım
Ara ara üzerinde biriken köpükleri temizleyelim
Limon suyunu ilave edelim ve ocaktan alalım
Çilek Reçelimizi soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp, ağzını sıkıca kapatalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|