06-05-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kabak Graten Tarifi
Kabak Graten Tarifi

Kabak Graten Tarifi için Malzemeler:
- 1 kg sakız kabak,
- 200 gram beyaz peynir,
- 1 su bardağı kaşar,
- Yarım demet dereotu,
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,
- 1 kaşık un,
- 1 su bardağı süt,
- Tuz

Kabak Graten Yapılışı
Kabakların kabuklarını soymadan yarım cm kalınlığında dilimleyelim
Tuzunu ilave edip, kabakları eritmeden haşlayalım, kabaklar haşlandıktan sonra suyunu süzelim
Sonra hemen üzerine soğuk su gezdirelim Sıcakta beklerse kabaklar erir
Kabakları dikdörtgen borcama döküp soğumaya bırakalım ve beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım
Beşamel sos için; teflon tavada yağı eritelim, üzerine unu ekleyip kavuralım
Unun rengi değişince üzerine sütü dökelim ve hızlıca karıştıralım ki un topaklanmasın
Beşamel sos kaynayınca ocağı kapatalım
Beşamel sosu haşladığımız kabakla karıştıralım Beyaz peyniri üzerine ufalayalım veya rendeleyelim
Dereotunu kıyalım ve onu da kabakların üzerine serpelim ve tekrar karıştıralım Üzerine kaşarları serpelim
180 derecelik fırına koyup pişirmeye başlayalım
Üzeri sararınca çıkaralım ve kabak graten yemeğimizi sıcak olarak servis yapalım
Kabak olduğuna inanamayacaksınız, çok lezzetli oluyor Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|