Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Yoğurt Tatlısı

Eski 06-02-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tarçınlı Yoğurt Tatlısı




Malzemeler



  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu İçin;
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı



  • Yoğurt derin bir kapta çatalla 1-2 dakika çırpılarak krema kıvamına getirilir Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve tozşeker eklenerek birkaç dakika daha çırpılır
  • Un ve karbonat elenip azar azar eklenir Tarçın serpiştirilir ve çırpılmaya devam eidlerek karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvama getirilir
  • Digger taraftan, orta boy yuvarlak veya kare ve kenarları yüksek bir fırın kalıbı iyice yağlanır Hazırlanan hamur bu kalıba aktarılır
  • 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir
  • Tozşeker ve su orta boy bir tencereye koyulur Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir Şurup kaynayınca limon suyu eklenip birkaç dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır
  • Fırından çıkarılıp soğuması beklenen tatlı dilimlenir ve üzerine sıcak şurup gezdirilir Mümkünse üzeri kapalı tutularak en az 1 saat bekletilir Şurubu iyice çeken tatlı, fıstık, ceviz ve hindistancevizi tozuyla süslenerek servise sunulur
Afiyet olsun…

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla