Konu
:
Tavuklu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Börek
05-23-2014
#
1
Şengül Şirin
Tavuklu Börek
Tavuklu Börek
4 adet yufka
1 kase su ve sıvıyağ karışımı ( eşit ölçüde)
İçi için:
1 tavuk göğsü ( haşlanmış)
1 küçük kavanoz garnitür
Başemel sos için:
2 su bardağı süt
1 dolu tepeleme kaşık un
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 kaşık sıvıyağ
karabiber ve tuz
üzerine sürmek için:
1 adet yumurta
Önce başemel sosu yapmak için tereyağı ve sıvıyağda unu pembeleşmeden kavurun
Bir tel çırpıcı yardımıyla azar azar sütü ilave ederek pişirin
Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca ocaktan alın
Tuzunu ve karabiberini haşlanmış olan didiklenmiş tavuğu ve garnitürü koyun
( garnitür kullanmak istemiyorsanız koymayabilirsiniz ) Hepsini karıştırıp bir kenara alın
Yufkaları tek olarak tezgahın üzerine açın
Bir fırça yardımıyla yağlı sudan her tarafına sürüp üçer parmak genişliğinde uzun uzun kesin
Yufkanın uç kısmına tavuklu harçtan bolca koyup üçgen şeklinde bir sağ tarafa, bir sol tarafa çevirerek muska şeklinde sarın
Uç kısmını suyla ıslatın (yufkanın yapışması için )
Yağlı kağıt veya yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Yumurtanın içine çok az sıvı yağ koyarsanız börekleriniz parlak olur
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul