Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Börek

Eski 05-23-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuklu Börek



Tavuklu Börek








4 adet yufka
1 kase su ve sıvıyağ karışımı ( eşit ölçüde)


İçi için:

1 tavuk göğsü ( haşlanmış)
1 küçük kavanoz garnitür
Başemel sos için:
2 su bardağı süt
1 dolu tepeleme kaşık un
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 kaşık sıvıyağ
karabiber ve tuz


üzerine sürmek için:

1 adet yumurta


Önce başemel sosu yapmak için tereyağı ve sıvıyağda unu pembeleşmeden kavurun Bir tel çırpıcı yardımıyla azar azar sütü ilave ederek pişirin Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca ocaktan alın Tuzunu ve karabiberini haşlanmış olan didiklenmiş tavuğu ve garnitürü koyun ( garnitür kullanmak istemiyorsanız koymayabilirsiniz ) Hepsini karıştırıp bir kenara alın Yufkaları tek olarak tezgahın üzerine açın Bir fırça yardımıyla yağlı sudan her tarafına sürüp üçer parmak genişliğinde uzun uzun kesin Yufkanın uç kısmına tavuklu harçtan bolca koyup üçgen şeklinde bir sağ tarafa, bir sol tarafa çevirerek muska şeklinde sarın Uç kısmını suyla ıslatın (yufkanın yapışması için ) Yağlı kağıt veya yağlanmış tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürün Yumurtanın içine çok az sıvı yağ koyarsanız börekleriniz parlak olur Önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla