05-20-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çıtır Börek
Çıtır Börek İçin Malzemeler ;

3 tane yufka
3-4 tane patates
4-5 yemek kaşığı kadar tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz,
Karabiber
3 yemek kaşığı un
Yapılışı ;

İlk olarak patatesi haşlayıp, derin bir kabın içine koyun tuz ve
karabiber ekleyip ezin Soğuması için bekletin 1 resimdeki gibi
soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın
2 resimdeki gibi düz bir zemine 1 tane yufkayı serin Yufkanın
yarısına 3 yemek kaşığı kadar tere yağını her yerine gelecek şekilde
sürün Daha sonra yarın yemek kaşığı unu çay süzgeci ile her yerine
eleyin 3 resimdeki gibi yufkanın diğer yarını üzerine kapatın ve
yine aynı şekilde 3 yemek kaşığı kadar tere yağı sürüp yarım yemek
kaşığı un serpin
(Yani 1 yemek kaşığı un yarı yarıya olacak şekilde 1 tane yufka için kullanılıyor )
4 resimdeki gibi yufkanın düz kenarına patatesli harç koyun Kenarını
içe doğru katlayın 1 tur sardıktan sonra elinizle hafif bir şekilde
bastırıp düzleyin Daha sonra 5 sefer çok sıkı olmayacak şekilde rulo
olarak sarın
5 resimdeki gibi sarmış olduğunuz böreği 4 parmak kalınlığında
verev (yanlamasına) kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerine tere yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında nar gibi
kızarana kadar pişirin Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|