04-30-2014

| 

| 

Şengül Şirin 

| 

Asistan Hekimlerin Nöbetine Sınır

Asistan hekimlerin nöbetine sınır 

Asistan hekimlerin bir süredir dile getirdikleri, fazla nöbet ve aşırı iş yükü gibi sorunlar için düzenlemeye gidildi    	 

Asistan hekimlerin nöbetine sınır 

Memurlar net  

Asistan hekimlerin bir süredir dile getirdikleri, fazla nöbet ve aşırı iş yükü gibi sorunlar için düzenlemeye gidildi  

26  Nisan 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yeni Tıpta Uzmanlık  Yönetmeliğine göre, eğitim gören asistan hekimlere üç günden birden daha  sık nöbet verilemeyecek 

Yenilenen Tıpta  Uzmanlık Yönetmeliğinin, "Tıp Uzmanlık öğrencisi" başlıklı 11  maddesi 7  fıkradan oluşuyor  Yönetmeliğin bu maddesinin 1 ve 2  fıkrası dışındaki  tüm fıkralar yeni hükümler içermektedir  

İŞTE ASİSTAN HEKİMLERİN HAKLARINI BELİRTEN YENİ MADDE 

MADDE  11 - (1) Uzmanlık öğrencisi; kurumlarındaki kadro unvanı ne olursa  olsun, bu Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde  programlarda uzmanlık eğitimi gören, araştırma ve uygulama yapan  kişilerdir  

(2) Programlara yerleştirilen uzmanlık öğrencilerinin istihdam şekli, kurumlarının özel mevzuat hükümlerine tabidir  

(3)  Uzmanlık öğrencisi muayenehane açamaz, uzmanlık eğitiminin gerektirdiği  durumlar dışında aylıklı veya aylıksız hiçbir işte çalışamaz, bu  şekilde çalıştığı tespit edilen uzmanlık öğrencisinin ilgili eğitim  kurumunca ilişiği kesilir  

(4) Uzmanlık öğrencileri, uzmanlık eğitimi uygulamasından sayılmayan işlerde görevlendirilemez  

(5) Uzmanlık öğrencilerinin nöbet uygulaması üç günde birden daha sık olmayacak şekilde düzenlenir  

(6)  Uzmanlık öğrencisinin programlarda, kurul tarafından belirlenmiş  müfredat ve standartlarda verilmesinin sağlanmasını isteme hakkı vardır   Nöbet, çalışma ve eğitim odaları gibi eğitsel ve sosyal gereksinimleri  karşılayan altyapı ve diğer standartlar kurumca sağlanır  

(7)  Uzmanlık öğrencisi, programda bulunan bütün eğiticilerin gözetim ve  denetiminde araştırma ve eğitim çalışmalarında ve sağlık hizmeti  sunumunda görev alır, deontolojik ve etik kurallara uyar  
resulkurt com

Arkadaşlar, efendiler            ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,            müritler, meczuplar memleketi olamaz  En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet            tarikatıdır  

| 
	| 

| 

|