04-16-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan Kebabı
PATLICAN KEBABI

5-6 patlıcan
350 gr kıyma
2-3 tane domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, sıvı yağ

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin Sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin Fakat dibine kadar kesmeyin Kıymaya tuz atıp, köfte gibi yoğurun Kıymadan parçalar kopartıp, avucunuzda yuvarlayıp patlıcanların arasına koyun Hepsi bittikten sonra üzerine domates kesip koyun En son biber salçasını sulandırıp, patlıcanların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|