04-14-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çatal Tatlısı
ÇATAL TATLISI

2 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
ŞERBET:
4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su

Malzemeleri karıştırıp, hamur haline getirin Yufka açar gibi açın Fotoğrafta görüldüğü gibi ince şeritler halinde kesin, yine fotoğrafta görüldüğü gibi çatal yardımıyla gül şekline getirerek kızartın Kaynatılmış ve ılınmış şerbetin içine atın, 1-2 dakika bekletip, çıkarın Arzuya göre servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
Şerbet yapımı: Verilen malzemeleri tencereye koyun kaynadıktan sonra 10 dk daha pişirin ve ılımasını bekleyin
NOT: Bu malzemeden baya hamur çıkıyo isterseniz artan hamurdan börekte yapabilirsiniz İlk iki gün tüketilirse daha iyi olur
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|