Konu
:
Tombik Hamurlar
Yalnız Mesajı Göster
Tombik Hamurlar
04-09-2014
#
1
Şengül Şirin
Tombik Hamurlar
TOMBİK HAMURLAR
Hamuru İçin:
3 – 3,5 su bardağı un
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
5 adet domates
200 gr yağsız yada az yağlı peynir
tuz
dereotu ve istediğiniz yeşillikler (arzuya göre)
Dometesleri yuvarlak dilimler halinde kesin
Peyniri çatalla ezip dereotu ve istediğiniz yeşilliklerle harmanlayın
Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabında karıştırıp yoğurun
Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin
Hamurun üzerini örtüp 20-25 dk
kadar dinlendirin
Hamurdan büyük bir parça kopartıp tezgahın üzerine un serpip açın
Hamurun üzerine aralıklarla domates dilimlerini yerleştirin
Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp domates dilimlerinin üzerine serin ve su bardağıyla domateslerin üzerine denk gelecek şekilde hamurları kesin ve kenarları açılmasın diye parmağınızla hafif hafif bastırın
Hazırladığınız yuvarlak hamurların yağda iki tarafınıda kızartın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul