Yalnız Mesajı Göster

Evde Kefir Yapılışı

Eski 03-19-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Evde Kefir Yapılışı



Evde Kefir Yapılışı

  • 1 litre günlük süt ya da yarım yağlı pastörize süt
  • 1 tatlı kaşığı kefir mayası
  • plastik süzgeç
  • cam kavanoz
Kefir mayasını önce 1 bardak süte karıştırarak üstünü streçle kapatıp oda sıcaklığında 1 gün bekletiyoruz ve aktifleştiriyoruz Aktifleşme sonunda klorsuz bol suda yıkıyoruz
1 litre sütü ılıtıyoruz Cam kavanoza döküyoruz Kefir mayasını ekliyoruz Biraz sallıyoruz Üzerini peçete ile kapatıp lastikliyoruz (bu şekilde ekşimiyor)
24-48 saat arasında mayalanması için karanlık bir oda dolaba koyuyoruzÜzerine kumaş geçirebilirsiniz
Süre sonunda kefirler üstte çıkmış ve alt kısım sulu ise mayalanmıştır Tahta kaşık ile karıştırıyoruz homojen hale gelmesi için Plastik süzgeçten geçirip geniş bir kaba süzüyoruz Süzgeçteki kefir tanelerini suda yıkıyoruz yine Kullanmayacak isek plastik ya da cam kaba koyup üzerine süt ekleyip buzdolabına kaldırıyoruz Bu şekilde 1 hafta kalabilir Mayalar zamanla büyüyecektir Büyüdüğünde yine bir kaba alıp süt ekleyip dondurucuya koyabilirsiniz
Bu işlemler sırasında kesinlikle metal kullanmıyoruz
Kefir bağışıklık için çok etkilidir ve birçok da faydası var







__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla