Konu
:
Evde Kefir Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Kefir Yapılışı
03-19-2014
#
1
Şengül Şirin
Evde Kefir Yapılışı
Evde Kefir Yapılışı
1 litre günlük süt ya da yarım yağlı pastörize süt
1 tatlı kaşığı kefir mayası
plastik süzgeç
cam kavanoz
Kefir mayasını önce 1 bardak süte karıştırarak üstünü streçle kapatıp oda sıcaklığında 1 gün bekletiyoruz ve aktifleştiriyoruz
Aktifleşme sonunda klorsuz bol suda yıkıyoruz
1 litre sütü ılıtıyoruz
Cam kavanoza döküyoruz
Kefir mayasını ekliyoruz
Biraz sallıyoruz
Üzerini peçete ile kapatıp lastikliyoruz (bu şekilde ekşimiyor)
24-48 saat arasında mayalanması için karanlık bir oda dolaba koyuyoruz
Üzerine kumaş geçirebilirsiniz
Süre sonunda kefirler üstte çıkmış ve alt kısım sulu ise mayalanmıştır
Tahta kaşık ile karıştırıyoruz homojen hale gelmesi için
Plastik süzgeçten geçirip geniş bir kaba süzüyoruz
Süzgeçteki kefir tanelerini suda yıkıyoruz yine
Kullanmayacak isek plastik ya da cam kaba koyup üzerine süt ekleyip buzdolabına kaldırıyoruz
Bu şekilde 1 hafta kalabilir
Mayalar zamanla büyüyecektir
Büyüdüğünde yine bir kaba alıp süt ekleyip dondurucuya koyabilirsiniz
Bu işlemler sırasında kesinlikle metal kullanmıyoruz
Kefir bağışıklık için çok etkilidir ve birçok da faydası var
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul