03-15-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Gürcü Tatlısı
Gürcü Tatlısı

4 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Ceviz İçi
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
ŞERBETİ;
2 Su Bardağı Toz Şeker
2,5 Su Bardağı Su
Şerbet 1-2 damla limon suyu ilavesiyle kaynatılır ve soğumaya bırakılır Yumurtalar ve seker çırpılır Yağ, un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, ceviz içi, ilave edilir Karıştırılıp yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülür Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Şerbet soğuk tatlı ılık olacak
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|