Konu
:
Funiyka Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Funiyka Tatlısı
03-14-2014
#
1
Şengül Şirin
Funiyka Tatlısı
FUNİYKA TATLISI
HAMURU İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
50 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞ KADAR UN
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 LT SÜT
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
6 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 PAKET VANİLYA
50 GR MARGARİN
ÜZERİ İÇİN KIYILMIŞ CEVİZ
YAPILIŞI
KREMA İÇİN TÜM MALZEME DERİN BİR TENCEREYE ALINIP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR
SOĞUMASI İÇİN KENARA ALINIR
ODA SICALIĞINDAKİ TEREYAĞI VE YOĞURT DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRILIR
HAMUR İÇİN BÜTÜN MALZEMELER EKLENİP YOĞURULARAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR
HAMUR 15 DAKİKA DİNLENDİRİLİR
HAMUR 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜP HER BİR PARÇA 2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR
HAMURLAR 3 CM GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER ŞEKLİNDE KESİLİR
HAMURLAR YAĞLANMIŞ KÜLAH ŞEKLİNDEKİ KALIPLARA SARILIR
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK SICAK FIRINDA ÇOK KIZARTMAMAK ŞARTIYLA PİŞİRİLİR
FIRINDA ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUMASINI BEKLEMEDEN KÜLAHLAR KALIPLARDAN ÇIKARTILIR
SOĞUMUŞ KREMA İLE KÜLAHLARIN İÇİ DOLDURULUR
ÜZERLERİ CEVİZ İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul