Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Kadıköy Kek

Eski 02-18-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kakaolu Kadıköy Kek






MALZEMELER

• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 su bardağı rendelenmiş havuç
• ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
• 1 çay kaşığı tarçın
• ½ su bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• ½ çay kaşığı karbonat
Üzeri için;
• 1 paket kakaolu hazır puding
• 3 su bardağı su

YAPILIŞI

• Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve tozşekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın Sırasıyla, havuç, ceviz içi, rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın, sıvıyağ, un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip çatalla çırparak malzemeleri karıştırın
• Orta boy bir kek kalıbını fındık büyüklüğündeki bitkisel margarinle iyice yağlayın
• Hazırladığınız koyu boza kıvamındaki hamuru kalıba aktarın Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika kadar pişirip çıkarın Soğumasını bekleyin
• Diğer taraftan, puding ve suyu orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın Karıştırarak ılık hale getirin
• Ilık pudingi soğumuş olan kekin üzerine ve etrafına spatula yardımıyla sürün Dilimleyerek servise sunun

Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla