Konu
:
Fındıkzade Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fındıkzade Tatlısı
02-16-2014
#
1
Şengül Şirin
Fındıkzade Tatlısı
Fındıkzade Tatlısı
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için;
2
5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
üzeri için;
1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
fındık parçaları ve draje
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım
Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk)
Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım
Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim
Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim
En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim
Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim
afiyet şeker olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul