Yalnız Mesajı Göster

Fındıkzade Tatlısı

Eski 02-16-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fındıkzade Tatlısı



Fındıkzade Tatlısı





  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti için;
  • 25 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
üzeri için;
  • 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
  • fındık parçaları ve draje
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk)
Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım
Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim
afiyet şeker olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla