Yalnız Mesajı Göster

Lahana Gözlemesi

Eski 02-10-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Lahana Gözlemesi









MALZEMELER
  • 5 adet beyaz lahana yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • ½ çay kaşığı kimyon, tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin;
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri İçin;
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
YAPILIŞI
  • Lahana yapraklarını yıkayıp ortadaki damarlarını çıkararak ikiye bölün
  • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırıp lahana yapraklarını hafif pembeleşinceye kadar, 3-4 dakika kızartın Kızarttığınız yaprakları bir tepsye alın
  • Diğer taraftan, soğanı soyup ince ince doğrayın
  • Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye aktarıp ara sıra karıştırarak 5 dakika, rengi sararıncaya kadar kavurun
  • Üzerine dolmalık fıstığı ilave edip 1 dakika kadar daha kavurun
  • Ayıklayıp yıkadığınız kuş üzümü, yıkadığınız pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin
  • Pirinç şeffaflaşıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dakika daha kavurmaya devam edip ocaktan alın
  • Kızarttığınız lahana yapraklarının ortasına pirinçli karışımdan koyup hafifçe yaydıktana sonra gözleme gibi katlayın (önce karşılıklı iki kenar, daha sonra diğer iki kenar katlanır)
  • Hazırladığınız gözlemeleri ters çevirerek yayvan bir tencereye yerleştirin
  • Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayıp tencereye yerleştirdikten sonra 1,5 su bardağı ılık suyu da tencereye aktarın
  • Ocak üzerinde ya da fırında en az 25-30 dakika pişirip servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servise sunun
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla