Konu
:
Tavuklu İslim (Kürdan) Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu İslim (Kürdan) Kebabı
02-06-2014
#
1
Şengül Şirin
Tavuklu İslim (Kürdan) Kebabı
Malzemeler:
500 gr kemiksiz tavuk eti (küp küp doğranmış)
4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet orta boy domates (kabukları soyulmş küp küp doğranmış)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
10-15 adet çeri domates
2-3 adet sivri biber
Sosu için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup boyuna 1 cm kalınlığında dilimleyin ve kızartıp peçete serdiğiniz bir tabağın üzerine alın
Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin yemeklik doğradığınız soğanı ve 1 diş sarımsağı 2 dakika kadar soteleyin
Kuşbaşı doğradığınız tavuk etini soğanların üzerine ilave ederek 3-4 dakika suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin
Tavukların üzerine domatesleri, salçayı ve 1 ay bardağı sıcak suyu ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin
Kızarttığınız 2 patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste tezgaha koyun
Ortasına 1- 1,5 yemek kaşığı tavuklu harcı koyun
Patlıcan dilimlerini tavuğun üzerine kapatıp üzerine 1 dilim biber koyun
Çeri domatesi üzerine ekleyip 1 kürdan saplayın
1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın
Hazırladığınız kebapları tepsiye dizip salçalı sosu ilave edin
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul