02-04-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Portakallı ve Portakal Soslu Muhallebi
Portakallı ve Portakal Soslu Muhallebi

Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 3 portakalın suyu
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Süt, şeker ve un tencereye alınarak çırpıcı yardımı ile karıştırılır Ardından üzerine rendenin ince tarafı ile rendelenen portakal kabukları ve süt ilave edilir Muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra son olarak içine vanilya eklenerek 10 dakika kadar mikserle çırpılır
Sos malzemeleri bir tencerede karıştırılarak pişirilir İstnilen kalıba önce sos, sonra da muhallebi dökülerek soğumaya bırakılır Soğuyan muhallebimizi ters çevirerek servis yapılır Afiyet olsun:)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|