Konu
:
Fincan Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Fincan Böreği
01-30-2014
#
1
Şengül Şirin
Fincan Böreği
Fincan Böreği
3 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yumurta ve tuz köpürene kadar çırpılır
Süt ilave edilir ve en son da rendelenip haşlanmış patatesler ilave edilir
İç malzeme hazırlanır
İlk yufka tezgahın üzerine yayılır ve karışımın bir kısmı yufkanın her yerine gelecek şeklide serpiştirilir
İkinci yufkada bu yufkanın üzerine konulur ve aynı işlem tekrarlanır
Sıra üçüncü yufkaya gelir ilk iki yufkanın üzerine konulur ama bu yufkanın yarısına karışım dökülür
Karışım tamamen bitmiş olur
Şimdi karışımın olmadığı tarafı karışım olan tarafa kapatmaya geldi
Yani yarım daire şeklinde yufka elde etmiş olacağız
Sıra kesme işleminde adını da aldığı üzere Türk kahvesi fincanı yardımı ile kesiyoruz
Çok yakın kesiyorum ki aralarda yufka çok kalmasın diye
Aralarda kalan yufkaları da israf etmiyoruz, onları da şekline göre kesip kızartıyoruz
Böreği fincan yardımı ile kesme işlemini bitirdikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve böreğimiz ikrama hazır
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul