Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebabı

Eski 01-28-2014   #1
KRDNZ
Varsayılan

Patlıcan Kebabı





Malzeme

15 kg iri Kemer patlıcan
1 kg az yağlı kıyma
5-6 adet domates
5-6 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz
Tarifi

Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 25-3 cm uzunluğunda enine kesilir Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyice yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir 5-10 dakika sonra servis yapılır

Fırında yapmak için resimde gördüğünüz gibi patlıcan ve kıymayı tepsiye yerleştirin Üzerine biber ve domatesleri dizip fırına verin

__________________

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?




Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla