Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Köfteli Erzincan çorbası

Eski 01-16-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Köfteli Erzincan çorbası



ERZİNCAN ÇORBASI
150 gr köftelik kıyma
1 avuç erişte
250 gr yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, nane, pulbiber
Kaynamış suyun içine sıvıyağ gezdirin Erişteleri içine atıp hafif yumuşayana kadar pişirin Kıymayı karabiber ve tuz ile beraber yoğurun Toparlanması için zaman varsa buzdolabında yarım saat bekletin Küçük toplar halinde yuvarlayıp eriştenin içine atın Pişmesine yakın yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın Ilıtmak için çorbadan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma dökün Sonra yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye dökün Ezilmiş sarımsakları ilave edin Başka bir yerde kızdırılmış yağın içine pulbiber, nane yakın Çorbaya ilave edin Tuzunu ekleyip altını kapatın Afiyet Olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla