01-15-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Terbiyeli Tavuk şinitzel

- 1,5 tüm tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı süt
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kekik
- Tuz
Panelemek için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Tavuk göğsünü bir gece önceden süt ile derin kaba alın 8-10 saat dinlensin
Sütten çıkardığınız tavuk göğsünü keskin bıçak yardımı ile ince dilimleyin Et dövme ağırlığı ile inceltin
Bir kasede zeytinyağı, tuz , kekik ,tatlı pul biberi iyice karıştırın Fırça yardımıyla her bir dilimi soslayın
Üst üste dizdiğiniz dilimleri 2 saat bekletin
Tavuk dilimlerini önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yanmaz tavada arkası ve önü kızarıncaya kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|