Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tavuk şinitzel

Eski 01-15-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk şinitzel



  • 1,5 tüm tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kekik
  • Tuz
Panelemek için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
  • sıvı yağ
Tavuk göğsünü bir gece önceden süt ile derin kaba alın8-10 saat dinlensin
Sütten çıkardığınız tavuk göğsünü keskin bıçak yardımı ile ince dilimleyin Et dövme ağırlığı ile inceltin
Bir kasede zeytinyağı, tuz , kekik ,tatlı pul biberi iyice karıştırın Fırça yardımıyla her bir dilimi soslayın
Üst üste dizdiğiniz dilimleri 2 saat bekletin
Tavuk dilimlerini önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yanmaz tavada arkası ve önü kızarıncaya kadar pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla