Konu
:
Taze Fasulye Mücveri
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulye Mücveri
01-13-2014
#
1
Şengül Şirin
Taze Fasulye Mücveri
Fasulye, karnabahar, ıspanak, patates gibi sebzeler önceden haşlanarak
Kabak, havuç gibi sebzeler ise çiğden kullanılır
Damak tadınıza göre içine dereotu, nane ya da maydanoz eklenir
İsteğe göre sıcak, isteğe göre soğuk servis edilebilir
Ben her iki şeklini de çok seviyorum ve servisini de sarımsaklı yoğurtla yapıyorum
Fasulye, kabak gibi sulu kalmadığı için mücveri hazırlarken içine bir miktar süt ilave ettim
Malzemeler:
15 adet taze fasulye
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
1 diş sarımsak
2 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp 7-8 dakika kadar bol tuzlu suda haşlayın
Haşladığınız fasulyeleri soğuk suya atıp soğutun, başlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin
Temizlediğiniz fasulyeleri enine ince ince dilimleyin
Taze soğan ve dereotunu yıkayıp ince ince kıyın, sarımsağı ezin ya da rendeleyin
Derin bir kaba tüm mücver malzemesini alıp iyice karıştırın ve kenara alın
Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın
Hazırladığınız mücver hamurundan 1 er kaşık koyup önlü arkalı kızartın
Kızaran mücverleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın
Fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul