Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasulye Mücveri

Eski 01-13-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Taze Fasulye Mücveri



Fasulye, karnabahar, ıspanak, patates gibi sebzeler önceden haşlanarak Kabak, havuç gibi sebzeler ise çiğden kullanılır Damak tadınıza göre içine dereotu, nane ya da maydanoz eklenir

İsteğe göre sıcak, isteğe göre soğuk servis edilebilir Ben her iki şeklini de çok seviyorum ve servisini de sarımsaklı yoğurtla yapıyorum
Fasulye, kabak gibi sulu kalmadığı için mücveri hazırlarken içine bir miktar süt ilave ettim



Malzemeler:
  • 15 adet taze fasulye
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 diş sarımsak
  • 2 sap taze soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  1. Fasulyeleri yıkayıp 7-8 dakika kadar bol tuzlu suda haşlayın Haşladığınız fasulyeleri soğuk suya atıp soğutun, başlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin
  2. Temizlediğiniz fasulyeleri enine ince ince dilimleyin Taze soğan ve dereotunu yıkayıp ince ince kıyın, sarımsağı ezin ya da rendeleyin
  3. Derin bir kaba tüm mücver malzemesini alıp iyice karıştırın ve kenara alın
  4. Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın Hazırladığınız mücver hamurundan 1 er kaşık koyup önlü arkalı kızartın
  5. Kızaran mücverleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın Fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla