Soğanları minik minik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun, biberleri ve kıymayı da ekleyip iyice kavrulmasını sağlayın

Üzerine rendelenmiş ya da minik minik doğranmış domatesi ilave edin

salça ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapayın

Domatesler iyice eriyen kadar kısık ateşte pişirin

Bu şekilde iç malzemesini hazırlayıp bir kenara alın

Dilerseniz bu içe patates de ekleyebilirsiniz

Diğer taraftan bir adet yufkayı serin ve üzerine yağ ve süt karışımını sürün

Sonra bir kat daha yufka serin

Onun da üzerini bol bol süt ve yağ ile ıslatın

Yufkayı büyüklüğüne göre 8 veya 12 adet üçgen parçaya bölün

Her parçaya bir miktar iç koyup kenarlarından katlayın ve sarın

Bu şekilde ikişer kat halinde hazırlanan yufkalardan börekleri sarın

Tepsiye dizin

Fotoğrafta görüldüğü gibi her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atın

Fakat tabanına kadar kesmemeye özen gösterin

Sonrasında üzerine yumurta sürüp, 170 derece fırında pişirin