01-10-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Revani
Revani


- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (süt de olur ancak bu un ölçüsüne göre bir bardaktan 1-2 parmak eksik koyun)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- Yarım Limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 kabartma tozu
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yumurta şekerle iyice çırpılır Ardından sırayla yoğurt, yağ, irmik, un, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir En son olarak da kabartma tozu eklenir (her bir eklemeden sonra bir müddet karıştırın) yağlanmış tepsiye dökülür 170-180 derecede üstü kızarıp içi de pişene kadar pişirilir Bu sırada ocağa şerbet için su ve şeker konur Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk daha kaynatılır Kek pişince dilimlenir Kek ve şerbet ikisi de ılıkken şerbet dökülüp 1-2 saat dinlendirilir Dinlenen tatlı servise hazır Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|