Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı

Eski 01-09-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı



Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı


  • 18 adet kuru incir
  • Fındık (Her incire 4 adet)
  • Toz şeker (her incire 1 çay kaşığı olacak şekilde)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • Kaymak
  • Toz yeşil fıstık



Kuru incirlerin kafa kısımaarı kesilir Ortasından dışa doğru bastırılarak genişletilir Daha sonra incirler tavaya dizilir ve içlerine 4′er tane fındık koyulur Üzerine de 1 ‘er çay karşığı toz şeker serpilir Tavanın ortasına tereyağı ve suyu ilave edilerek kapağı kapatılır Kısık ateşte 35 dakika kadar pişirilir Pişen incirler servis tabağına dalınır ve soğumaya bırakılır Soğuyunca üzeri kaymak ve toz yeşil fıstıkla süslenip servis yapılır Afiyet olsun
İsterseniz fındıkları bütün yerine iri oarak kıyılmış da kullanabilirsiniz Değişik aroma vermek için pişirme esnasında, tencerenin bir kenarına 1 adet çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla