Konu
:
Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı
01-09-2014
#
1
Şengül Şirin
Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı
Kaymaklı Fındıklı İncir Tatlısı
18 adet kuru incir
Fındık (Her incire 4 adet)
Toz şeker (her incire 1 çay kaşığı olacak şekilde)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Üzeri için;
Kaymak
Toz yeşil fıstık
Kuru incirlerin kafa kısımaarı kesilir
Ortasından dışa doğru bastırılarak genişletilir
Daha sonra incirler tavaya dizilir ve içlerine 4′er tane fındık koyulur
Üzerine de 1 ‘er çay karşığı toz şeker serpilir
Tavanın ortasına tereyağı ve suyu ilave edilerek kapağı kapatılır
Kısık ateşte 35 dakika kadar pişirilir
Pişen incirler servis tabağına dalınır ve soğumaya bırakılır
Soğuyunca üzeri kaymak ve toz yeşil fıstıkla süslenip servis yapılır
Afiyet olsun
İsterseniz fındıkları bütün yerine iri oarak kıyılmış da kullanabilirsiniz
Değişik aroma vermek için pişirme esnasında, tencerenin bir kenarına 1 adet çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul