Konu
:
Domates Soslu Patlıcan Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Patlıcan Yemeği
01-09-2014
#
1
Şengül Şirin
Domates Soslu Patlıcan Yemeği
MALZEMELER:
yuvarlak borcamda kare borcamda veya turbo fırının en küçük tepsisinde yapın
7 adet orta boy patlıcan
yarım kilo kuşbaşı et
SOSU İÇİN:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 adet domates
5 adet yeşil biber
3 adet soğan
bir avuç kıyılmış maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1
5 çay kaşığı tuz
TEPSİYE DÖKMEK İÇİN:
1 su bardağı su
yarım yemek kaşığı salça (karışık)
YAPILIŞI:
Patlıcanları çizgili olacak şekilde alacalı soyun
patlıcanları güvece doğrar gibi kuşbaşı şekilde doğrayın
suya koyun
suya 1 çay kaşığı tuz atın
patlıcanların acısı çıksın
10 dk
sonra sudan çıkarıp suyunu sıkın
kızgın yağda kızartın
servis tabağına havlu kağıt serip kızaran patlıcanları koyun
bu arada bir tencereye kuşbaşı eti koyun
ocak kısık olsun
kısık ateşte etler suyunu bırakır ve bu bıraktığı suyunu çekilene kadar pişirin
suyu çekilince ocaktan alın
çukur bir tavaya yağı koyun
rendelenmiş soğanları sarımsakları kavurun
rengi değişince ince doğranmış biberleri ekleyin
karıştırın
2 dk
sonra salçayı ekleyin
karıştırın
üzerine kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin
pul biber ve karabiberi ekleyin
pişmeye bırakın
domatesler suyunu çekene kadar pişsin
suyunu çekince pişirdiğiniz kuşbaşı eti ve kıyılmış maydanozu ekleyip bir iki kez karıştırıp ocaktan alın
kızarttığınız patlıcanları da ekleyip karıştırın
yuvarlak borcama veya kare borcama hazırladığınız soslu kuşbaşılı patlıcanları döküp yayın
1 su bardağı suda salçayı karıştırıp üzerine dökün
200 derece fırında 20 dk
pişirin
yanına pilav yapıp servis edin
afiyet olsun…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul