01-08-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Havuçlu Patates Salatası

6 adet patates
6 adet havuç
1 adet limonun suyu
Tuz, zeytinyağ
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyup kızdırın İçine havuçları ve biraz tuz atıp havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun
Soğuyan patateslerin kabuklarını soyup patates eziciyle püre haline getirin İçine 4 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz ve limon suyu ilave edip karıştırın
Dikdörtgen kek kalıbının içini streç filmle kaplayın Dibine havuçları yayın Üzerine patatesleri koyup dolaba kaldırın ve en az 1 saat bekletin İkram edeceğiniz zaman kek kalıbını servis tabağınıza ters çevirin (Havuçlu kısım üstte patatesli kısım altta kalacak şekilde) En üstüne de sarımsaklı yoğurdu dökün
Afiyet olsun!
Not: Sarımsaklı yoğurdu tam servis etmeden önce ilave edin Yoksa sulanır ya da süzme yoğurt kullanın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|