12-24-2013
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Labneli Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
1 paket labne peyniri (200 gram)
1 yumurta
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3-3  5 su ardağı un
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Hamur için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın 
Daha sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın 
Kulak memesi kıvamında bir hamur olunca hamurun üzerini kapatın ve mayalanmış için 15 dakika bekleyin 
İç harcı için beyaz peyniri ezin ve içine ince kıyılmış maydanoz koyup karıştırın 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın ve içine harç koyarak kapatın 
Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin  Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|