Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Mantarlı Bonfile Tarifi

Eski 12-21-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kremalı Mantarlı Bonfile Tarifi



KREMALI MANTARLI BONFİLE TARİFİ




MALZEMELER

  • 6 adet bonfile
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı konserve ya da haşlanmış mantar
  • 1 paket hazır süt kreması (200 ml’lik küçük paket)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • 2 çay kaşığı tatlı hardal
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
YAPILIŞI
  • Geniş bir kapta dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan ve zeytinyağını karıştırın
  • Sonra da bonfileleri bu sosa yerleştirip, en az 1 saat buzdolabında bekletin
  • Geniş bir teflon tavayı yüksek ısıdaki ateşin üzerine oturtup, fındık kadar yağ koyarak eritin
  • Yağ iyice kızınca bonfileleri, üzerlerindeki sosla beraber tavaya koyun Herbir yüzünü yüksek ateşte 2 dakika kızartın
  • Kızaran bonfileleri, fırına dayanıklı ve kenarları yüksek bir kaba dizin
  • Mantarları üzerlerine paylaştırın
  • Süt kremasını, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle çırpıp, hardalı ekleyin Sonrada bu sosu bonfilelerin üzerine aktarın
  • Rendelenmiş kaşarı da serpiştirip, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin
  • Fırından çıkarıp, üzerini haşlanmış renkli sebzelerle süsleyerek sıcak sıcak servise sunun
  • Yanında pilav ya da salata da ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun…

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla