Konu
:
Iç Pilavlı Hindi Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Iç Pilavlı Hindi Dolması
12-19-2013
#
1
Şengül Şirin
Iç Pilavlı Hindi Dolması
Malzemeler
1 tane bütün hindi
1 kg bulgur
2 orta boy kuru soğan
100 gram kuşüzümü
100 gram dolmalık fıstık
100 gram badem
100 gram çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı karabiber
150 gram tereyağı
1 tutam taze kekik
Tuz
Tarif
Hindinizi önceden ısıtılmış 240 derece fırına iç ve dış kısmını tuzlayıp fırına atın yaklaşık 15 dakika pişirin
Bu arada geniş bir tencerenin içerisine kaynar su yu koyup ardından fırından çıkarmış olduğunuz hindiyi tencereye koyup 70 dakika kaynatın
Hindiniz ocakta kaynarken siz de iş planınızı hazırlamaya başlayın tereyağınızı geniş bir tencereye koyun soğanlarıızı ince ince kıyıp daha sonra yağ da güzelce kavurun ardından bulguru yıkayıp kavurmuş olduğunuz soğana ilave edip ardından çekirdeksiz üzüm ve kuş üzümünü de ilave edip bir süre kavurun daha sonra yeterince tuz ilave edip hindinizin kaynayan suyundan bir miktar su alıp bulgura ilave edin
Daha sonra dolmalık fıstık ve bademinizide bir tavada çok az yağda kavurun ve pilavınızı ilave edin pilavınızı biraz kaynattıktan sonra bir süre dinlendirin
Daha sonra içerisine karabiber ve taze kekik ilave ederek güzelce harmanlayın
Ardından hindinizi tencereden çıkarıp içine pilavınızı doldurun ve hindinin üzerine çok az tereyağı eritip fırça ile hindiye sürün ve hindinizi önceden ısıtılmış 240 derece fırına atın
Yaklaşık 20 dakika pişirin
Not; Dilerseniz hindi nizi fırın torbasına koyup fırında pişirebilirsiniz
özgün şef
com
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul