Yalnız Mesajı Göster

Kırma Böreği

Eski 12-16-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kırma Böreği



Mutlaka deneyin bu kadar pratik bir börek tarifi her an elinizin altında bulunsun
  • 5 Adet yufka
  • Yarım kg Lor (Sakıpağa’nın kuru loru çok lezzetli oluyor)
  • 2 yumurta
  • Yarım kg Yoğurt
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • Tuz
Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz Yufkayı tezgaha açıp yarısına bu sosu sürüyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp ıslatıp, yeniden açıyoruz Bu şekilde yufkanın her tarafı aynı şekilde soslanmış oluyor
Lorumuzu yarısına serpiştiriyoruz Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz D şekline geliyor yani
Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4′er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Servis yaparken kesmeye bile gerek yok, tepsiden çıkarması da çok kolay
Afiyet olsun hünerli bayanlar


















__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla