12-15-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu çıtır Muska Böreği

Malzemeler
- 4 Adet Yufka
- 2 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü
- 1 Adet Soğan
- 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Kavanoz Garnitür
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Üzeri İçin Sos Malzemeleri
- 5 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Diş Sarımsak
- 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Çay Bardağı Su
- Bir çimdik tuz
Hazırlanışı
Tavamıza ince ince doğradığımız soğanlarımızı koyuyoruz , haşlanıp didiklenmiş tavukları ekliyoruz,5 dakika sonra garnitür,tuz ve karabiberi ekleyerek hafif çevirdikten sonra altını kapatıyoruz

Yufkalarımızı 4 parmak genişliğinde şeritler şeklinde kesiyoruz Şeridin harcımızdan koyarak muska şeklinde kapatıyoruz Uç kısımlarını suyla ıslatıyoruz ki kızarırken açılmasın Kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar böreklerimizi kızartıyoruz
Sıra sosumuzu hazırlamaya geldi Yoğurdumuzun içine rendelediğimiz sarımsaklarımızı koyup karıştırıyoruz Salçalı sos için ise tavamıza yağımızı koyup salçamızı ve suyumuzu ekliyoruz bir çimdik tuz da atıp hafif kaynayınca altını kapatıyoruz
Böreklerimizin üstüne önce yoğurt sonra salçalı sosumuzdan döküp servis ediyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|