Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu çıtır Muska Böreği

Eski 12-15-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuklu çıtır Muska Böreği








Malzemeler
  • 4 Adet Yufka
  • 2 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü
  • 1 Adet Soğan
  • 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Kavanoz Garnitür
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Üzeri İçin Sos Malzemeleri
  • 5 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
  • 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • Bir çimdik tuz
Hazırlanışı
Tavamıza ince ince doğradığımız soğanlarımızı koyuyoruz , haşlanıp didiklenmiş tavukları ekliyoruz,5 dakika sonra garnitür,tuz ve karabiberi ekleyerek hafif çevirdikten sonra altını kapatıyoruz





Yufkalarımızı 4 parmak genişliğinde şeritler şeklinde kesiyoruzŞeridin harcımızdan koyarak muska şeklinde kapatıyoruzUç kısımlarını suyla ıslatıyoruz ki kızarırken açılmasınKızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar böreklerimizi kızartıyoruz
Sıra sosumuzu hazırlamaya geldiYoğurdumuzun içine rendelediğimiz sarımsaklarımızı koyup karıştırıyoruzSalçalı sos için ise tavamıza yağımızı koyup salçamızı ve suyumuzu ekliyoruz bir çimdik tuz da atıp hafif kaynayınca altını kapatıyoruz
Böreklerimizin üstüne önce yoğurt sonra salçalı sosumuzdan döküp servis ediyoruz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla