Konu
:
Kuşbaşılı Alinazik Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşılı Alinazik Kebabı
12-10-2013
#
1
Şengül Şirin
Kuşbaşılı Alinazik Kebabı
KUŞBAŞILI ALİNAZİK KEBABI
4 adet uzun patlıcan
1 adet bazlama (veya tırnak pidesi)
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Tereyağı Sosu İçin;
Tereyağı
Biber salçası
tuz,kırmızı pul biber
nane
4 adet patlıcan iyice közlendikten sonra soğumasını beklemeden kabukları soyulur daha sonra bir bıçak yardımıyla soyulan patlıcanlar iyice doğranır birbiriyle özdeşleşmesi sağlanır
Bir başka taraftan 1 kase yoğurdumuzu 4 diş sarımsağımızla çırpılır
Elimizdeki 1 adet bazlamayı isteğe göre tırnak pideside olabilir
Küçük küpler haline doğranır
yaklaşık bir yemek kaşığı tavada eritilmiş tereyağında pidelerimizi bir iki çevrilir
Bunları yaparkende bir yandan kuzu kuş başımızı yağsız tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı sıvıyağ ve damak zevkinize göre tuz ekleyin
Pişene kadar suyu bittikçe çok az ekleyebilirsiniz
Közlemiş olduğumuz ve doğradığımız patlıcanlarımız soğuyunca sarımsaklı yoğurdumuzla karıştırıp iyice harmanlıyoruz
Geniş kayık şeklindeki bir tabağın en alt katına tereyağı ile hafifçe çevirdiğimiz pideleri onun üzerine yoğurtlu patlıcan közlemesini onun üzerinede kavurmamızı koyuyoruz
En son ise tereyağında eritilmiş biber salçası pulbiber ve naneli sosu yemeğimizin üzerinde gezdiriyoruz sıcak sıcak ikram ediyoruz
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul