Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pırasa

Eski 12-10-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı Pırasa




Zeytinyağlı Pırasa


1- Alacağınız pırasaları seçerken kabuklarının kalın olmamasına dikkat edin Çok iri ve kalın pırasalar genellikle kart oluyor
2- Havuç yemeğinizi tatlandıracak olsa bile mutlaka 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin
3- Hazırladığınız pırasa yemeğini mutlaka dinlendirin Lezzetinin oturması için en azından sabahtan hazırlayın
4- Pişirirken pırasaların üzerine kapatacağınız yağlı kağıt yemeğinizin buharının içinde kalmasını ve yemeğiniz kaynarken pırasaların dağılmasını önler Bu sayede tadı ve sunumu daha güzel olur (yağlı kağıt boyutunu fotoğraftaki gibi tencere kapağı boyutuna göre ayarlayabilirsiniz)





Malzemeler:
  • 500 gr pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1-5 2 su bardağı su (pırasalar ile aynı seviyede)
  • tuz
Yapılışı:
  1. Pırasaları ve havuçları ayıklayarak verev doğrayın (pırasaların ilk katlarını mutlaka soyun)
  2. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ve havuçları 1 dakika kadar kavurun Pırasaları havuçlara ekleyerek 1 dakika daha kavurun
  3. Tuz, şeker, pirinç ve su ekleyip hazırladığınız yağlı kâğıdı üzerine kapatın
  4. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin İster ılık ister soğuk olarak servis yapın


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla