Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Yatağında Kaşarlı Köfte

Eski 12-06-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Patlıcan Yatağında Kaşarlı Köfte






Malzemeler
  • 500 Gr Kıyma
  • 4 Adet Bostan Patlıcanı
  • Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Adet Soğan
  • Çeyrek Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • Çeyrek Kalıp Kaşar
Sos Malzemeleri
  • 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Kıymamızın üzerine rondodan geçirdiğimiz bayat ekmek içini,yumurtayı,tuzu,karabiberi,yine rondodan geçirdiğimiz soğan ,maydanoz en son ayrı bir kapta karıştırdığımız limon suyu ve karbonatı ekliyoruzBütün malzemelerimizi yoğuruyoruzŞekil verdikten sonra üzerini streçleyip dolapta en az 4 saat bekletiyoruz











Patlıcanları 1 saat kadar ılık ve tuzlu suda bekliyoruzArdından kurulayıp çok kalın olmayacak şekilde halkalar keserek kızgın yağda kızartıyoruz,yağının süzülmesi için rulo peçete üzerinde yarım saat bekletiyoruzUygun büyüklükte borcamın dibini hafif yağlayıp kızarttığımız patlıcanları, üzerlerine köftelerimizi diziyoruzSosumuz için bütün malzemeleri karıştırıp borcamın dibine döküyoruzÖnceden 200 derece ısıttığımız fırında köftelerimizin üzerleri kızarana kadar pişiriyoruzPişen köftelerin üzerine kaşar koyup 2 dakika daha fırında tutarak sıcak olarak servis ediyoruz
Afiyet Olsuunnnn…

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla