Konu
:
Armut Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Armut Reçeli
12-02-2013
#
1
Şengül Şirin
Armut Reçeli
Armutların tatlı ekşi lezzetiyle tarçın ve karanfil birleşince ortaya çıkan reçel tadılmaya değer
Aslında armudumuz tek başına tam 1 kilo 205 gram geliyordu
Ben soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra 1 kilo gelir diye düşünüyorsun ama dışarıdan ufak gibi görünen bir eziğin içeri doğru oldukça ilerlemiş olduğunu gördüm
Temizleme işi bittiğinde elimde 850 gr kadar temizlenmiş ve dilimlenmiş armut kaldı
Bunu yazıda belirtiyorum çünkü reçeli hazırlarken sorun yaşamanızı istemem
850 gr ile 1 kilo meyve arasında çok bir oynama olacağını sanmıyorum, bu nedenle aynı ölçüleri kullanabilirsiniz
Reçel hazırlarken meyvenizin ezik ya da çürük kısımlarını mutlaka ayırın
Sevgiler…
Malzemeler
1 kilo toz şeker
850 gr soyulup dilimlenmiş armut
3 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
2 diş karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın
Kaynadıktan 2-3 dakika sonra karanfil ve tarçını ilave edin
Şekerli su kıvam almaya başlayınca armutları ekleyin ve karıştırın
Armutlar şeffaflaşıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin
Kıvam alan ve meyveleri yumuşayan reçeli ocaktan alın
Tencerede soğumaya bırakın ve soğuyunca kavanozlara alın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul