Konu
:
Paçanga Börek
Yalnız Mesajı Göster
Paçanga Börek
12-02-2013
#
1
Şengül Şirin
Paçanga Börek
Malzemeler :
3 adet yufka
150 gr pastırma
200 gr rende kaşar peyniri
1 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
1 tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin (4 parçaya bölün)
Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz)
Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin
Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın
Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin
Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın
Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul