11-15-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mahlepli Poğaça

MAHLEPLİ POĞAÇA
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
yarım su bardağı zeytin yağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı kadar un
İçi İçin:
1 tabak yağsız sert peynir (çatalla ezilmiş)
Yoğurdu, eritilmiş margarini, z yağını, 1 yumurtanın tamamını, şeker ve tuzu da ekleyerek karıştırın daha sonra mahlep ve kabartma tozunuda ilave edin en son da alabildiği kadar un ekleyip yoğurun(ben 5 su bardağı koydum)yoğururken limon suyunuda ilave edin Ele yapışmayan bir hamur olunca küçük parçalar alıp açın içine istediğiniz malzemeyi koyup kapatın Bir yumurtanın sarısına 1 tatlı kaşığı yuğurt ekleyip karıştırın hazırladığınız poğaçanın üzerine fırça ile sürüp çörek otu serpiştirin 180 derecede ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|