Konu
:
Petibör Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Petibör Pasta
11-14-2013
#
1
Şengül Şirin
Petibör Pasta
Malzemeler:
1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt
Çikolatalı sos için:
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt
Süslemek için:
Taze yada dondurulmuş meyve
Yapılışı:
1- Pudingi 3,5 su bardağı süt ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
Kare bir borcama önce bisküvilerin tabanlarının ıslanınca yapışmaması için pudra şekerini serpin
2- Üzerine 1 sıra sade petibör dizin ve pudingden biraz dökün , tüm bisküvi katına yayın
Her kata aynı işlemi uygulayarak 2 kat sade, 2 kat kakaolu şeklinde tüm bisküviler bitene kadar devam edin
3-Son kalan pudingi büsküvilerin üzerine düzgünce yayın ve borcamı streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın
Çikolatalı sos yapılışı:
1- Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirerek ocaktan alın
2- Servis yapmadan hemen önce, üzerine süzgeçle türk kahvesi serpin ve çikolatalı sos dökün ve meyveler ile süsleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul