Yalnız Mesajı Göster

Petibör Pasta

Eski 11-14-2013   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Petibör Pasta






Malzemeler:


1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt


Çikolatalı sos için:


2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt


Süslemek için:

Taze yada dondurulmuş meyve


Yapılışı:


1- Pudingi 3,5 su bardağı süt ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Kare bir borcama önce bisküvilerin tabanlarının ıslanınca yapışmaması için pudra şekerini serpin
2- Üzerine 1 sıra sade petibör dizin ve pudingden biraz dökün , tüm bisküvi katına yayın Her kata aynı işlemi uygulayarak 2 kat sade, 2 kat kakaolu şeklinde tüm bisküviler bitene kadar devam edin
3-Son kalan pudingi büsküvilerin üzerine düzgünce yayın ve borcamı streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın


Çikolatalı sos yapılışı:


1- Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirerek ocaktan alın
2- Servis yapmadan hemen önce, üzerine süzgeçle türk kahvesi serpin ve çikolatalı sos dökün ve meyveler ile süsleyerek servis yapın



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla