Şengül Şirin
|
İstanbul Güne Karla Başladı
İstanbul güne karla başladı
İstanbul'da beklenen kar yağışı sabaha karşı Anadolu yakasında Çamlıca, Altunizade, Beykoz başta olmak üzere yüksek kesimlerde başladı Avrupa yakasında gece saatlerinde Bağcılar, Sarıyer, Beylikdüzü ve Kağıthane'de kısa süreli kar yağdı
Şehir trafiğinde aksamaya yol açmayan kar yağışı nedeniyle, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı yetkililer vatandaşların tedbirli olmasını istedi
Anadolu yakasında yüksek kesimlerde devam eden kar yağışının ilerleyen saatlerde artarak devam etmesi bekleniyor
Topbaş'tan açıklama
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve alınan önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi
AKOM'da düzenlenen toplantıda konuşan Topbaş şunları söyledi:
"Meteoroloji'nin verdiği bilgi doğrultusuda İstanbul'un yine bir kar yağışı etkisi altında olacağı ifade edilmekte hatta yoğun bir kar yağışı ifadeleri özellikle bizim dikkatimizi çekiyor Bu gece itabarıyla başlayan karla yağmur şeklinde bahsedilen yağışın pazartesi, Salı ve hatta Çarşamba dahi İstanbul'da etkin olacağı söylenmekte Bizde İBB olarak buna göre hazırlıklarımızı yaptık ve önlemlerimizi aldık Zaten ekipman olarak oldukça yeterli olduğumuz ifade etmek istuyorum Bizim başarıya ulaşmamızda İstanbulluların vereceği destek önemli Yani beraberce bu kar yağışını sıkıntısız geçirmenin ve kent yaşamını olumsuz etkilememin yolu berabarce hareket etmek ve özellikle kış şartlarında hele kar ve yağmurlarda trafiğe çıkışların daha dikkatli olunması ve trafik sürümünün zor olduğu bu şartlarda daha fazla dikkatli olunması gerekiyor "
THY çok sayıda seferi iptal etti
Türk Hava Yolları da (THY) kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti
İptal edilen sefer saatleri şöyle;
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10 40'ta Iğdır, 06 20’de Gaziantep, 07 15’te Diyarbakır, 06 55‘te Konya, 20 55 ve 22 25'te Kayseri, 20 30'da Elazığ, 06 50 ve 20 20’de Trabzon, 14 00 ve 18 00’da Ankara, 08 00,10 00 ve 16 00’da İzmir, 15 00 ve 18 15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi
Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01 00, 04 15, 16 00 ve 20 00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08 50 ve 22 40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09 50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13 40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08 55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23 00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23 00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22 35'te, Adana Havalimanı’ndan saat 18 15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10 00,18 00 ve 21 00'da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09 45, 22 50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17 00 ve 20 15’te İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan seferler iptal edildi
Dış hatlarda ise iptal edilen uçuş saatleri şöyle;
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03 15 Meşhed, 19 25 Berlin-Tegel, 19 55 Amman, 19 45 Viyana, 19 50 Beyrut , 20 00 İslamabad, 20 25 Kopenhag, 21 00 Milano, 22 50 Bükreş seferleri iptal edildi
THY, yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu
Eğitime kar engeli
Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi
Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle; il merkezine bağlı eğitim kurumları hariç; köylerimiz ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız için 7-8 Ocak 2013 tarihlerinde (Pazartesi ve Salı günleri) iki gün süreyle, Tutak ve Hamur ilçelerimizde; ilçe merkezleri hariç, YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız 7 Ocak 2013 tarihinde (Pazartesi günü) bir gün süreyle, Eleşkirt ilçemizde ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 ocak 2013 tarihinde (pazartesi günü) bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi
Karayollarında durum
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün günlük yol durumu bültenine göre, İkizdere-İspir yolu kar ve tipi, Tunceli-Pülümür yolu ise çığ nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor
Ortaklar-Germencik-Aydın yolunun 15 kilometresinde Germencik Trafo merkezi çıkışından Alangüllü mevkisine kadar TEİAŞ tarafından yapılacak olan elektrik teli demontaj çalışmaları nedeniyle yol, 08 00-16 00 saatleri arasında belli aralıklarla trafiğe kapatılacak
Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87 kilomemreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08 00-19 00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor
Cumhuriyet Haber Portalı