Konu
:
Lohusa Şerbeti Nası Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Lohusa Şerbeti Nası Yapılır?
12-20-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Lohusa Şerbeti Nası Yapılır?
Lohusa şerbeti nedir, nasıl yapılır?
9 ay 10 gün dolup o müthiş an yaşandıktan sonra evde bir hazırlıktır başlar
Bu hazırlıkların en gelenekseli ise lohusa şerbetidir
Lohusa şerbeti,tebriğe gelen akrabalara, yakınlara ve arkadaşlara sıcak ya da soğuk olarak ikram edilir
Sıcak lohusa şerbetine toz fındık veya toz şanfıstığı, soğuk şerbete de özellikle file badem çok yakışır
Genellikle bebeğin anneannesi ya da babannesi şerbet için alışveriş yapar ve doğuma şerbeti hazır eder
En güzel lohusa şekerinin adresi hiç şüphesiz Eminönü Hacı Bekir'dir
Ölçüyü ayarlamak konusunda tereddütünüz olursa, Aktarlarda satılan hazır lohusa şerbeti paketlerinden de alabilirsiniz
Hastanede ve evde ikram etmek için ayaklı mika bardaklar temin edebilir ve bardakları bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi kurdelayla süsleyebilirsiniz
Ufak bir dokunuşla bu bardaklar çok şık sunum yapabileceğiniz kadehlere dönüşebilir
Aile büyüklerinden şerbeti hazırlayacak kimse olmazsa, lohusa şerbeti yapan firmalardan şipariş üzerine satın alabilirsiniz
Annenin sütü için de yararlı olduğundan çok iyi bir besin kaynağıdır
Ama mis gibi kokusuna ve nefis tadına kanıp kiloları unutmamak şartıyla!
Lohusa Şerbeti Tarifi
(Tarif Selin Kutucular'ın Büyükada Yemekleri Kitabından alınmıştır
)
Malzemeler:
1 kg lohusa şekeri
1 paket karanfil
3 litre su
2 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek için çekilmiş fındık
Yapılışı:
Bütün malzemeyi büyükçe bir tencereye koyun
Kapaksız kaynatın
O kadar çok kaynatın ki suyun 1 litresi buharlaşsın
İsteyene soğuk, isteyene sıcak fındık süslemesiyle servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul