Konu
:
Yiyecekler Neden Tuzlanır?
Yalnız Mesajı Göster
Yiyecekler Neden Tuzlanır?
12-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yiyecekler Neden Tuzlanır?
Yiyeceği tuzlamak insanlık tarihinde bilinen en eski koruma metodudur
Arkeolojik kazılarda bu usulün taş devrinde bile bilindiğine dair bulgular edilmiş, hatta Çin'de M
Ö
2000 yıllarına kadar dayanan kayıtlar bulunmuştur
Romalılar eti, zeytini, karidesi, balığı ve peyniri tuzlayarak saklıyorlardı
Eski Mısır'da ölülerin vücutları bozulmamaları için tuzla kaplanıyordu
Tuz suyu çok seven bir kimyasaldır
Yiyecekti suyu emerek, bakterilerin gelişmek için muhtaç oldukları nemli ortamı ortadan kaldırır ve bakterilerin yiyeceği bozmalarını önler
Tuz aynı zamanda bu bakterileri de kendisi doğrudan öldürür
Günümüzde eti muhafaza etmek için, tuza kuvvetli bir bakteri düşmanı olan "potasyum nitrat" da eklenmektedir
Aslında tuzlama bir tür pişirmedir
Et ve balığı tuzladığımızda aynen onları pişirmişiz gib bir kimyasal reaksiyon oluşur (lakerdayı hatırlayın)
Tuzlanan ette proteinler gevşer, çözünür ki bu et ısıtıldığında olan olay ile aynıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul