Konu
:
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
Yalnız Mesajı Göster
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
12-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
Anne sütünde olduğu gibi bebeğin henüz yeterince olgunlaşmamış böbreklerine fazla yük bindirmemek için uygun protein düzeyinde olmalı ve gerekli olan tüm amino asitleri içermelidir
Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir
Anne sütünün karbonhidrat kaynağı sadece laktozdur
Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı bebeğin sindirim sistemine uygun olmalıdır
Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır
Bebek için gerekli Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini başta olmak üzere, gerekli tüm vitamin ve mineralleri içermelidir
Bebeğin sinir sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için önem taşıyan esansiyel yağ asitlerini yeterli miktarlarda ve doğru oranlarda içermelidir
Anne sütünde bulunan prebiyotik özellikli liflerden içermelidir
Prebiyotik özellikli lifler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve içten gelen doğal bir koruma sağlar
Ayrıca sindirim sistemini düzenler
Prebiyotik lifler içeren mamalarla beslenen bebeklerin dışkıları tıpkı anne sütü ile beslenen bebeklerinki gibi yumuşak olur
Biberon Mamalarının Hazırlanması ;
Biberon mamalarının hazırlanmasında temizliğe ve hijyene çok önem vermelisiniz
Mama hazırlama sırasında kullandığınız tüm araçları ve kapları önceden sterilize edin
Biberonun kapağını ve emziğini kullanmadan önce mutlaka 10 dakika süre ile kaynatmalısınız
Mama hazırlarken kullandığınız su en az 10 dakika kaynatılmış olmalıdır
Doktorunuzun farklı bir önerisi yoksa kutu üzerinde kullanım talimatlarına ve dozlara uyulmalıdır
Biberon emziğinin delik çapı bebeğin beslenmesini engellemeyecek şekilde olmalıdır
Deliğin dar olması bebeğin çabuk yorulmasına geniş olması ise mamanın bebeğin genzine (solunum yoluna) kaçmasına neden olur
Mamayı bebeğe vermeden önce mamanın sıcaklığını bileğinize damlatarak veya yanağınıza dokundurarak kontrol etmelisiniz
Mamayı her zaman taze hazırlayın
Kesinlikle artık mamayı kullanmayın
Bebeğinizin ağzında biberon varken uyumamasına dikkat edin
Bu aynı zamanda diş çürümelerine ve kulak enfeksiyonlarına sebep olabilir
Bazı anneler bebekler daha fazla kilo alsın diye mamaları daha konsantre hazırlarlar
Bu bebeğin fazla su kaybetmesine neden olur
Bazı durumlarda ise anneler mamayı fazla sulandırarak verirler
Bu da bebeğin büyümesini ve gelişimini olumsuz yönde etkiler
Mamalar mutlaka kutu üzerindeki dozajlara göre hazırlanmalıdır
Mamalar kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır
Kaynak: Milupa, Nutricia ve Bebelac
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul