Yalnız Mesajı Göster

İyi Çay Nasıl Demlenir?

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi Çay Nasıl Demlenir?



Günün her saatinde iyi demlenmiş bir çaya kim hayır diyebilir ki? Çay demlemeyi sanat görenler bile mevcutİşte size bir kaç iyi çay demleme tekniği

- Çay yaparken taze ve soğuk su kullanın Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir

- Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın

- Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur

- Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazla oksijen kaybeder

- Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın

- Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin

- Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız, daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun

- Çayı kuru, hava almaz bir kapta, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir

- Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur

- Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur

Size ait olan çay demleme tekniklerinide yorum yaparak başkalarıylada paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla