Konu
:
Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları
12-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları
Yiyecekleri saklama püf noktaları
Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır
İşte besinleri saklamanın püf noktaları
Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz
Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz
Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor
Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın
Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur
Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz
Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır
Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir
Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor
Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir
Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı
Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır
Ancak 1 sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul