Yalnız Mesajı Göster

Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyecekleri Saklama Püf Noktaları



Yiyecekleri saklama püf noktaları

Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır

İşte besinleri saklamanın püf noktaları

Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz

Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor

Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz

Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor

Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir

Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı

Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır Ancak 1 sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur

Alıntı Yaparak Cevapla