Konu
:
Mutfak Sözlügü 2
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Sözlügü 2
12-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Sözlügü 2
Gato : Pastalarin pandispanyasina verilen addir
Göz göz olmak : Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde olusan küçük oyuklara denir
Gratine Etmek : Genellikle gratine edilecek yemegin üzerindeki sosa rendelenmis peynir serpilerek firin izgarasinda kizartilmasi islemidir
Harç : Kullanilan malzemelerin dogranarak karistirilmasi
Islatmak : Zor pisen kuru baklagillerin pisirme sürelerini kisaltmak için önceden su içinde bekletilmesi
Jelatin : Toz yada tabaka halinde satilan bir kivam verici
Karanfilli Sogan :Kabuklari soyulmus sogana 2-3 dis karanfil saplanarak bazi yemeklerin haslamasi sirasinda kullanilir
Kef : Kaynatilan yemegin üzerinde istenmeyen kisimlarin olusturdugu köpük
Konkase Domates : Kaynayan suya atilan domatesler kabuklari çatlamaya baslayinca çikarilir, soguk suya atilir böylece kolayca kabuklari soyulur
Domatesler ikiye kesilip çekirdekleri çikarilir ve tavla zari büyüklügünde dogranir
Közlemek : Izgara veya kömür atesinde sebzelerin kabuklariyla pisirilmesi
Krim : Taze, dinlenmis sütün üzerinde biriken yagli kisim
Kuzu Gömlegi : Kuzunun karin kismindaki iç organlarini gögüs kafesindeki organlardan ayiran zar kismi
Labne : Hiç tuzu olmayan yumusak krem peynir
Daha çok tatlilarda ve pastacilikta kullanilir
Lapa : Taneli gidalarin genellikle pirinç suyuyla kaynatilarak bulamaç haline getirilmis sekli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul