Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Sözlügü 2

Eski 12-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Sözlügü 2



Gato : Pastalarin pandispanyasina verilen addir

Göz göz olmak : Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde olusan küçük oyuklara denir

Gratine Etmek : Genellikle gratine edilecek yemegin üzerindeki sosa rendelenmis peynir serpilerek firin izgarasinda kizartilmasi islemidir

Harç : Kullanilan malzemelerin dogranarak karistirilmasi

Islatmak : Zor pisen kuru baklagillerin pisirme sürelerini kisaltmak için önceden su içinde bekletilmesi

Jelatin : Toz yada tabaka halinde satilan bir kivam verici

Karanfilli Sogan :Kabuklari soyulmus sogana 2-3 dis karanfil saplanarak bazi yemeklerin haslamasi sirasinda kullanilir

Kef : Kaynatilan yemegin üzerinde istenmeyen kisimlarin olusturdugu köpük

Konkase Domates : Kaynayan suya atilan domatesler kabuklari çatlamaya baslayinca çikarilir, soguk suya atilir böylece kolayca kabuklari soyulur Domatesler ikiye kesilip çekirdekleri çikarilir ve tavla zari büyüklügünde dogranir

Közlemek : Izgara veya kömür atesinde sebzelerin kabuklariyla pisirilmesi

Krim : Taze, dinlenmis sütün üzerinde biriken yagli kisim

Kuzu Gömlegi : Kuzunun karin kismindaki iç organlarini gögüs kafesindeki organlardan ayiran zar kismi

Labne : Hiç tuzu olmayan yumusak krem peynir Daha çok tatlilarda ve pastacilikta kullanilir

Lapa : Taneli gidalarin genellikle pirinç suyuyla kaynatilarak bulamaç haline getirilmis sekli

Alıntı Yaparak Cevapla