Konu
:
Ev Hanımları İçin Pratik Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Ev Hanımları İçin Pratik Bilgiler
12-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Hanımları İçin Pratik Bilgiler
Dondurulmuş gıdalar çözülürken
Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı
Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur
Balık alırken
Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir
Bayat ekmekleri
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz
Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür
Lahananın pişirirken
Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur
Yağ temizlerken
Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir
Et pişirirken
Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur
Kumpir yaparken
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin
Fırında daha kolay pişecektir
Hamur açarken
Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir
Başamel Sos Hazırlarken
Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir
Puding soğurken
Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz
Hamur Kızartırken
Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir
Kek Yaparken
Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır
Kızartma kokularını önlemek için
Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir
Kuru fasulye pişirirken
Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun
Meyve Salatası yaparken
Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul