Konu
:
Efsane Checker'ın Tahtına Göz Diktik
Yalnız Mesajı Göster
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
?
Karsan
V1? adını verdiği aracı tanıttı
Karsan
Murahhas Azası Nahum ?New York?un efsanesi Checker?ın yerine geçerek
yeni
sembol olmak istiyoruz? dedi
Türkiye?de bir taraftan Başbakan Erdoğan?ın talimatıyla ?Türk malı otomobil? geliştirmek için çalışmalar yapılırken
diğer taraftan
Karsan
sessiz sedasız ilk Türk malı araç için önemli adımlar atıyor
Karsan
New York taksi ihalesi için geliştirdiği ve dev firmaları geride bırakarak 3 finalist arasına girdiği ?
Karsan
V1? isimli aracını New York?ta sergilemeye başladı
Hem dış hem iç prototipi New York Classic Car Club?ta sergilenen araca başta New York?un önde gelenleri olmak üzere Amerikan basını da yoğun ilgi gösterdi
Toplantıya
New York Taksi ve Limuzin Komisyonu (TLC) üyeleri ile New York kamuoyu liderleri de katıldı
KIRAÇ AİLESİ DE KATILDI
Kıraça Holding ve
Karsan
Yönetim Kurulu B
aşk
anı İnan Kıraç?ın kızı İpek Kıraç?la birlikte katıldığı toplantıda ayrıca Can
Kıraç
ve oğlu Ali
Kıraç
da hazır bulundu
Karsan
Murahhas Azası Jan Nahum?un evsahipliği yaptığı toplantıda New York için özel olarak geliştirilen
Karsan
V1 tüm detaylarıyla prototip üzerinden anlatıldı
Mart ayında sonucu belli olacak taksi ihalesi öncesi
Karsan?ın New York?ta aracı sergilemesi çok önemli bir adım olarak değerlendirildi
Classic Car Club?ta New York?un simgesi olmuş taksisi ?Checker?in hemen yanında sergilenen
Karsan
V1
Amerikalılar?a adeta ?Yeni Checker ben olacağım?
mesajını
verdi
200 milyon dolarlık seri üretim
?
Karsan
Kıraça ve Hexagon Grup şirketlerinin ortak iştiraki olan Hexagon Studio tarafından geliştirilen ?Geleceğin taksi projesi? 26 bin 500 adetlik New York ihalesini
kazanması
halinde 2012?de 200 milyon dolarlık yatırımla seri üretime geçecek
Karsan
diğer finalistler
Ford
Transit Connect ve Nissan NV200 arasından sıyrılıp ihaleyi kazanırsa münhasır olarak 10 yıl boyunca yılda 2 bin 650 adet aracı satmakla yükümlü
Değerlendirmeler sonunda kontratın bu yıl sonunda imzalanması
araçların da 2013 sonundan önce teslim edilmeye başlanması bekleniyor
10 yılın ardından ihaleyi kazanan firmanın 5 yıl boyunca satılan araçlarla ilgili garanti
servis ve teknik desteği vermesi de talep ediliyor
Dünyanın en ünlü taksisi
Amerikan taksi şirketi Checker Taksi tarafından üretilen ?Checker? modeli 1956-1982 yılları arasında New York?un sembolü haline gelerek Amerika?nın ve hatta Londra taksisiyle birlikte dünyanın en meşhur taksisi unvanını almıştı
Birçok Hollywood filminde boy gösteren ve Robert de Niro?nun oynadığı ?Taxi Driver? filmiyle tüm dünyada tanınan Checker
bugün bile turistler tarafından en çok alınan
hediyelik
eşya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul