|  11-29-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Avşar İstedi Yönetmen Değişti 

Yavuz Bingöl ve Kerem Alışık’ın ilk projesi ‘72 Koğuş’ ile sinemaya dönmeye  hazırlanan Hülya Avşar, filme konsantre olamayacağı gerekçesiyle yönetmeni  değiştirtti  Avşar’ın isteği üzerine Biket İlhan gitti, Nesli Çölgeçen  geldi    
 Üç yıl aradan sonra “72
  Koğuş” isimli filmle sinemaya dönmeye  hazırlanan Hülya Avşar, projeye yeterince konsantre olacağına inanmadığı  yönetmeni değiştirtti  Yakın arkadaşı Yavuz Bingöl'ün Kerem Alışık'la birlikte  çekeceği '72  Koğuş'ta oynamaya karar veren Avşar, Orhan Kemal'in aynı adlı  romanından yola çıkılarak çekilecek film için titiz bir hazırlık sürecine girdi  Ünlü sanatçı, Fatma isimli bir mahkûmu oynayacağı film için yapılan  toplantılarda, yönetmen Biket İlhan'ın başka bir filmin daha hazırlığını  yürüttüğünü öğrenince rahatsız oldu  Avşar, filmin yapımcıları Alışık ve  Bingöl'e, İlhan ile çalışmak istemediğini söyledi  Çekimlerine 1 Ekim'de  başlayacakları ilk filmlerinde star bir isimle çalışmak isteyen Bingöl ve Alışık  da Avşar'ın ricasını kırmadı ve Biket İlhan yerine Nesli Çölgeçen ile  anlaşıldı  
 'Beni ilgilendirmiyor'
 Değişikliğini kendisinin istediğini  doğrulayan Avşar, “Biket Hanım'ın başka bir film çalışması daha varmış
  Filme  yeterince konsantre olamayacağını düşündüm” dedi  
 Kerem Alışık'ın dayısı  Atilla İlhan'ın eski eşi olan Biket İlhan ise “Hülya Avşar'ın böyle bir isteği  olup olmadığını bilmiyorum, beni hiç ilgilendirmiyor
  Bu konudaki bir polemiğin  içinde yer almam ama filmi ben yönetmeyeceğim” diye konuştu  Başından beri  tereddütleri olduğunu söyleyen İlhan, “Onlar kendi kafalarında bir proje  geliştirmiş, oyuncu kadrosunu, senaryoyu hazırlamışlar  Hülya da onların  projelerinin bir parçası  Avşar iyi bir oyuncudur, bununla ilgili bir şeyi  kastetmiyorum ama o film, onların projesiydi  Nazım Hikmet'in filmini çekmiş bir  yönetmen olarak başkasının projesini yönetmek bu saatten sonra bana zor  geliyor  ” 
 | 
	|  |   |