Konu
:
Madrid Film Festivali'nden Türk Oyuncu Ve Yönetmene Ödül
Yalnız Mesajı Göster
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madrid'de ilk defa düzenlenen Madrid Uluslararası Film Festivali'nde yönetmenliğini Flavia Casa'nın yaptığı "Marmara" adlı kısa metrajlı filmdeki rolüyle Berke Üzrek "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "Hicaz" filminin yönetmeni Erdal Rahmi Hanay ise "Jüri Onur Ödülü"ne layık görüldü
Madrid'de 6-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen festivalin ödül töreni Cumartesi akşamı Madrid'deki yapılırken, toplam 32 ödül dağıtıldı
Festivalde "En İyi Film" ödülünü Finlandiyalı Sami Malmberg'in yönetmenliğini yaptığı "Mad Rush" adlı film kazandı
Tören sonrasında açıklama yapan Erdal Rahmi Hanay, "Mutluyuz, sevinçliyiz
Ben kendimden çok Berke'nin ödül aldığına seviniyorum
Berke ile uzun metrajlı filmlerde de yarıştık ve inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde de b
aşk
a festivallerde beraber olacağız
Çok güzel filmlerle, çok iyi oyuncularla ve yönetmenlerle burada yarışmak ve aralarından sıyrılıp ödül almak heyecan verici oldu" dedi
Berke Üzrek de "Buralara kadar geldik, bir de ödül aldık
Gözümüz arkada kalmadan Türkiye'ye döneceğiz" derken, bu ödülün kariyeri için iyi bir başlangıç olduğuna inandığını ifade etti
Yurtdışındaki festivallerde Türkiye'ye temsil ettiklerini belirten Üzrek, "Bu tip festivaller bize yurtdışına açılma fırsatı veriyor
Böylesine önemli bir organizasyondan ödülle dönmek hem bizim adımıza hem de ülkemiz adına gurur verici" şeklinde konuştu
Madrid'deki ödül gecesine Marmara filminin oyuncularından Barış Yalçın da katıldı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul